netcare.hu
 

Agrokomplex C.S. ZRt.

Bunge ZRt.

FoodMonitor Kft.

FVM Mezőgazdasági Gépesítési Intézet

Humán Oltóanyagtermelő és Gyógyszergyártó Rt.

MÁTRA - DIAGNOSZTIKA Anyagvizsgáló Kft.

Országos Mezőgazdasági Minsítő Intézet

Országos Villamostávvezeték ZRt.

Richter Gedeon Gyógyszergyár ZRt.

SGS Hungária Kft.

Tiszamenti Vízművek ZRt.

Zollner Elektronik Kft.

Kapcsolat

LabSoft LIMS képernyőkép

LabSoft LIMS képernyőkép

LabSoft LIMS képernyőkép

LabSoft LIMS képernyőkép

LIMS referenciák


AGROKOMPLEX C. S. ZRt.

Cégünket 2005 augusztusában kereste meg Magyarország egyik legnagyobb takarmánykeverő üzeme . Megvalósítás során kiemelten fontos volt a Megrendelőnél már üzemelő rendszerekkel való integráció: vállalatirányítási rendszer, receptkészítő rendszer, adattárház.

Az integráció megvalósításával a rendszerbe automatikusan bekerülnek a legyártott termékek és a beérkezett alapanyagok, rendszerünk a termékek receptje alapján meghatározza a szükséges vizsgálatokat, az adott termékre jellemző vizsgálati garantált értékeket. Vizsgálatok elvégzése után kiértékelésre kerül, hogy a törvényben meghatározott megengedett eltérésen belül van-e a minta.

Az integrációnak köszönhetően a vállalatirányítási rendszerben automatikusan megtörténik a termékek felszabadítása vagy visszahívása, a részletes eredmények pedig bekerülnek az adattárházba.

Fontosabb paraméterek/mérőszámok:

FoodMonitor Kft.

Magyarország első élelmiszer realtime PCR vizsgálólaboratóriuma. A FoodMonitor Kft. 2005. augusztusában cégünket kérte fel a nagyszámú és gyors mintakezelés megvalósításának megoldására. A laboratórium akkreditációja már a rendszerünkkel együtt valósult meg, melyet a Szlovák Nemzeti Akkreditáló Testület (SNAS) végzett.

A kifejlesztendő rendszerrel szemben a gyors mintakezelés támogatása volt az egyik legfontosabb elvárás. Ennek megvalósításaként a rendszerben vonalkódos mintaazonosítás került kialakításra, illetve a mintavevők és a helyszíni vizsgálatokat végző személyek PDA-n vagy notebookon végzett adatrögzítését automatikusan olvassa be a rendszer.

Fontosabb paraméterek, mérőszámok:

A rendszer bevezetése a szerződéskötéstől számítva 1,5 hónapot vett igénybe.

Országos Villamostávvezeték ZRt.

Az Országos Villamostávvezeték Rt. (OVIT Rt.) 2005. augusztus elején döntött LabSoft Base LIMS ügyviteli rendszerünk bevezetéséről. Az OVIT Rt. - a LabSoft Base LIMS alapszolgáltatásain felül - néhány kiegészítő modult is megrendelt a rendszerhez.

A kért modulok miatt a munka alapos igényfelméréssel vette kezdetét. Ezt követően került sor a részletekbe menő tervezésre és a LabSoft Base keretrendszerrel való integrációra, melynek végeredményeként a teljes laboratóriumi ügyvitel támogatása került megvalósításra.

Az OVIT Rt. az alábbi modulokat kérte a LabSoft Base LIMS keretrendszerhez:

A rendszer bevezetése a szerződéskötéstől számítva 3 hónapot vett igénybe.

Tiszamenti Vízművek Rt.

Felhasználói vélemény a LabSoft LIMS-ről

„Bár a rendszer egy nagyon jól működő Súgóval rendelkezik, meggyőződésem, hogy ezt a funkciót fogjuk legritkábban használni. A rendszer ugyanis olyan logikusan van felépítve és olyan egyszerűen kezelhető, hogy néhány órás gyakorlás után a számítógép használat alapjait birtokló munkatársak is hibátlanul működtethetik.

A laboratóriumunk vezetőivel történő részletekbe menő konzultáció után a Labdata munkatársai olyan rendszerrel leptek meg bennünket, mely szinte azonnal működött és az alig több, mint egy hónapos próbaüzem elegendő volt a finomítások elvégzéséhez.

Azon kívül, hogy a laboratórium dokumentációs és adatfeldolgozói rendszere leegyszerűsödött a LIMS bevezetése nem igényelt semmilyen szervezési változtatást. A laboratórium bővítése, új vizsgálatok bevezetése nem igényel a rendszerbe való külső beavatkozást, mi mindent egyszerűen meg tudunk oldani.”

Dr. Radnai Ferenc laboratórium vezető
Tiszamenti Vízművek Rt.
Keleti Főcsatorna Felszínivíz Tisztítómű Vizsgálólaboratórium, Balmazújváros
2005. február 4.


Tiszamenti Vízművek Rt.

A Tiszamenti Vízművek Rt. (TV Rt.) 2004 őszén kereste meg cégünket azzal, hogy LabSoft LIMS-sel szeretnék megoldani a laboratóriumuk ügyvitelét. A TV Rt. számára fejlesztett LIMS rendszer az alábbi jelentősebb funkciókkal rendelkezik:


Richter Gedeon Gyógyszergyár Rt.

LIMS megvalósíthatósági tanulmány a Biztonságtechnikai, tűz- és környezetvédelmi főosztály részére.

Richter Gedeon Gyógyszergyár Rt. (Richter) Biztonságtechnikai, tűz- és környezetvédelmi főosztálya tervezi LIMS bevezetését és ehhez egy megvalósíthatósági tanulmányt készített, mely alapján felmérhetők a rendszerrel szemben támasztott követelmények és tervezhetők a megvalósításhoz szükséges erőforrások.

A tanulmány egy kibővített Rendszerszállítási Specifikációnak felel meg, mely alapján a rendszer és adatkapcsolatai (műszerek és meglévő informatikai rendszerek) külön felmérés nélkül kifejleszthető, kialakításának és bevezetésének ütemezése előre meghatározható.

Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet

Az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet , Takarmányozási Főosztály Központi Laboratórium (OMMI TFKL) 2002-ben döntött úgy, hogy a LabSoft LIMS-sel kívánja kiváltani a régi DOS-os laboratóriumi adatbázis-kezelőjüket. Az OMMI TFKL az évi tízezres nagyságrendű mintaszámával és a mintánként több tíz vizsgálat elvégzésével, valamint háromszintes laboratóriumával az OMMI legnagyobb és legjelentősebb akkreditált vizsgáló intézménye.

Az OMMI-LabSoft jelentősebb funkciói:

Human Oltóanyagtermelő és Gyógyszergyártó Rt.

A Human Oltóanyagtermelő és Gyógyszergyártó Rt. (Human Rt.) 2001-ben kereste fel cégünket azzal, hogy a LabSoft LIMS-sel kívánják megoldani a adminisztrációt és információ-kezelést. A megoldani kívánt feladat nagysága (több száz termék, százezres nagyságrendű minta darabszám évente) és bonyolultsága (több, alapjaiban eltérő folyamatú minta és vizsgálatkezelés) indokolttá tette, hogy több, részben együttműködő alrendszerre bontsuk fel a LabSoft-ot. A rendszer fejlesztésénél maximálisan figyelembe kellett venni az FDA 21 CFR Part 11 rendelkezéseit. A rendszerünk a validálás során megfelelt ennek a szabványnak.

FVM Mezőgazdasági Gépesítési Intézet

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Mezőgazdasági Gépesítési Intézete Energetikai laboratóriuma 2006 őszén kérte fel cégünket LabSoft LIMS rendszerünk bevezetésére.

SGS Hungária Kft.

Az SGS Hungária Kft. Élelmiszervizsgáló laboratóriuma 2007. májusától bérleti konstrukcióban használja LabSoft LIMS rendszerünket.

Fontosabb funkciók:

MÁTRA - DIAGNOSZTIKA Anyagvizsgáló Kft.

MÁTRA - DIAGNOSZTIKA Anyagvizsgáló Kft. 2006 végén kereste meg cégünket azzal, hogy LabSoft LIMS-sel szeretnék megoldani a laboratóriumuk ügyvitelét. A MÁTRA - DIAGNOSZTIKA Anyagvizsgáló Kft. számára fejlesztett LIMS rendszer az alábbi jelentősebb funkciókkal rendelkezik:

Bunge ZRt.

Bunge ZRt. (Vénusz, Floriol és egyéb étolajak gyártója) laboratóriuma 2006 végén kereste meg cégünket azzal, hogy LabSoft LIMS-sel szeretnék megoldani a laboratóriumuk ügyvitelét. A laboratórium a LabSoft Base LIMS rendszert szinte módosítás, átalakítás nélkül tudta használatba venni.

Zollner Elekronik Kft.

A Zollner Elektronik Gyártó és szolgáltató Kft. kalibráló laboratóriuma 2006 végén kereste meg cégünket azzal, hogy LabSoft LIMS rendszerünkkel szeretné megoldani a műszerei nyilvántartását. kalibrálási vizsgálatainak elvégzését, nyomonkövetését illetve a veszélyes eszközök nyilvántartása, felülvizsgálatának követése is a rendszerben lett megvalósítva.

 

Kapcsolat: Elérhetőségek
netcare.hu Kapcsolat